Fiverr – proga užsidirbti kiekvienam!

fiver

Dzūkiškas grybavimas internete prasideda! Šiame bloge bus visko, ką tik sugebėsiu atrasti naudingo ir įdomaus. Pirmame savo blogo post’e rašysiu apie galimybę papildomai užsidirbti. Įdomi patirtis ir proga būti versliu su Fiverr!

Pradedam…

fiver

Taigi, Fiverr – kas tai?

Tai yra vienas didžiausių paslaugų portalų pasaulyje. Jo esmė paprasta – žmogus, turintis kažką naudingo pasiūlyti, pateikia savo siūlomo darbo skelbimą (Fiverr skelbimai vadinami „Gigs“).

Viskas atrodytų įprasta, tačiau Fiverr išsiskiria tuo, jog kiekvieną paslaugos tiekėją, ragina savo siūlomą paslaugą atlikti už penkis eurus. Į šį pasiūlymą gali įeiti ir „EXTRA“ paslaugų, su papildomais įkainiais, bet apie tai vėliau.

ISTORIJA

Internetinis projektas Fiverr.com atsirado 2009 metais. Idėjos kūrėjai buvo du jaunuoliai – Shai Wininger ir Micha Kaufman. Jie sukūrė erdvę, leidžiančią papildomai užsidirbti savo sritiems specialistams. Pirmasis projekto variantas buvo išleistas jau 2010 metais. Vėliau projektas sulaukė gana nemažo susidomėjimo ir nuolatos augo. Keletas Faktų:

  1. 2010 m. –  išleista pirmoji fiverr.com versija
  2. 2012 m. – paslaugų skelbimų užregistruota apie 1,3 mln (gigs’ų)
  3. 2013 m. – sukurta aplikacija iOS
  4. 2014 m. – sukurta aplikacija Android

KAIP GALIU UŽSIDIRBTI?

Svarbiausias dalykas, kuris gali tau padėti užsidirbti šiame tinklapyje – kūrybingumas. Tau reikia pateikti kažką kitaip, nei kiti. Galbūt tu puikiai maketuoji, galbūt puikiai nusimanai ir gali teikti kokybiškas SEO paslaugas. Tokių skelbimų, kokius tu gali pasiūlyti – pilna. Svarbiausia yra tai, jog gebėtum patraukti savo skelbimu ir nepamiršk – investuok į tai ką darai:

  1. Iškelk savo skelbimą papildomai sumokėdamas tam tikrą mokestį.
  2. Stenkis viršyti klientų lūkesčius – jeigu teiki maketavimo paslaugas ir savo skelbime rašai, jog atsiunti vieną maketo variantą, pirmiems klientams padaryk du maketo variantus.
  3. Padaryk stulbinamus pavyzdžius.
  4. Kiekviename skelbime galima pasiūlyti papildomų paslaugų, kurių kainos gali būti daug didesnės negu pagrindinis skelbimas už 5 dolerius. Gigs Extras kainos yra nuo 5 iki 40 dolerių. Norint pritraukti daugiau naujų klientų, šias paslaugas siūlykite pigiau, nei konkurentai.

TRŪKSTA IDĖJŲ? ŠTAI KELI PAPRASTI PASIŪLYMAI UŽSIDIRBTI!

  1. Kurkite video apžvalgas apie klientų produktus (Video testimonials). Filmuokite save apžvelgiant produktus ar paslaugas, pagal klientų pageidavimus. Pateikite visus pliusus ir minusus apie projektus.
  2. Sukurkite kompanijoms kokybiškus Facebook puslapius, su pradiniu puslapio fanų skaičiu (apie 100 fanų būtų puiki pradžia) ir išvaizdžiai gražiai atrodantį facebook profilį.
  3. Ant balto popieriaus lapo atspausdinkite kliento įmonės logo ir nusifotografuokite su juo įvairiose miesto vietose (klientai dažniausiai pageidauja, kad foto būtų susiję su jų firmos veikla, pvz: maisto gamyba).
  4. Rašykite reklaminius tekstus įvairiomis kalbomis. Verskite įvairius tekstus iš anglų į lietuvių, rusų, vokiečių, prancūzų kalbas ir t.t. ( Jeigu klientas pageidauja parašyti 500 žodžių tekstą, parašykite 550-600 žodžių. Paliksite teigiamą įspūdį)
  5.  Turite savo facebook puslapį ar kitą saitą, kuriame yra didelis skaitytojų srautas – reklamuokite jame savo klientų paslaugas. Aišku, jeigu srautas skaitančiųjų puslapyje yra didelis, tuomet savo fiverr skelbime siūlykite terminuotą reklamą. Pvz: 1 diena – 5 doleriai, 2 dienos – 9 doleriai, 3 dienos – 12 dolerių ir t.t.
  6. Sukurkite šventišką aplinką savo namuose ir gaminkite sveikinimus gimtadienio proga. Faktas, kad dažniausiai užsakymų gimtadieniui sulaukia išvaizdžios merginos, tačiau būnant išradingu, galimybių sulaukti daug užsakymų turi bet kas.
  7. Pasiūlykite sudaryti mini gidus tiems, kurie nusprendžia keliauti į Lietuvą ar kitas šalis. Naudokitės word’u, Photoshop’u ar kitomis programomis, kurios gali padėti sukurti patrauklų ir naudingą gidą.

 

MOKESČIAI

Pajamas, gautas iš Fiverr.com, kaip ir kitas pajamas, deklaruoti reikia. Pirmiausia ir geriausia būtų individuali veikla. Jeigu matote galimybę užsidirbti daugiau ir didelį klientų užsakymų kiekį, samdykite darbuotojus profesionalesniems darbams ir pradėkite didesnę veiklą. Apie tai kokią veiklą planuojate vykdyti ir kokią pažymą tam reikia išsiimti patariu pasikonsultuoti su VMI.

Pinigai gauti iš Fiverr keliauja į jūsų banko sąskaitą arba PayPal anketą.

ALL IN ALL

Yra trys svarbiausi dalykai Fiverr:

  1. Kaina – geriausia kaina yra didžiulio užsakymų kiekio garantas.
  2. Kokybė – kokybė garantuoja tik teigiamus atsiliepimus apie jus.
  3. Laikas – patartina atlikti darbus per 24 valandas. Tuomet sulauksite geriausių atsiliepimų.

Fiverr yra didžiausias laisvai samdomų darbuotojų portalas. Jis ypač aktualus jums, jeigu savo įmonei ieškote pigios darbo jėgos už prieinamą kainą. Tai sumažina jūsų investicijas.

Jeigu esi žmogus, ieškantis papildomu uždarbio, didžiulė konkurencinė aplinka skatins tave tobulėti. Tu ne tik stengsiesi pateikti kokybiškas paslaugas, bet ir įgysi papildomų reklamos įgūdžių, išmoksi kurti puikius reklaminius tekstus.

YouTube yra puikių pavyzdžių kaip žmonės užsidirba didelius pinigus Fiverr. Jų kanaluose pilną naudingų patarimų, jog mąstant kūrybiškai ir atsakingai, galima užsidirbti daug pinigų.

PRADĖK DIRBTI DABAR!

 

 

Comments

comments

Be kategorijos

Comments are closed.